_DSC0563.jpg

Carl André Johansson er en norsk danser og koreograf. Opprinnelig fra Halden, bosatt i Oslo, har Johansson siden endt utdannelse fra Bårdar Akademiet i 2016 jobbet i et bredt spekter av dansekunsten.

Johansson jobber i ulike formater og uttrykk og er ofte å se i egne koreografiske arbeid. Hans første danseteater «Mens vi faller» hadde premiere i 2017 og høsten 2022 hadde hans tredje danseteater og fjerde egenproduserte danseforestilling premiere i hjembyen Halden.

I tillegg til utdannelsen fra Bårdar i musikal og dans var Johansson i 2020-2021 en del av Kreativ LAB på Bærum kulturhus, et samarbeid mellom Coda International Dance Festival og Bærum kulturhus. Senere dette året presentere Johansson en Triple bill i Halden med tre av hans seneste koreografier.

Med et anker i jazzdans beveger Johansson seg og arbeider med musikal, opera, danseteater og rene improvisasjonsforestillinger. Som pedagog har han jobbet fast på videregående skole, ungdomsskole i tillegg til kortere workshops.

Johansson vektlegger formidling og historie i sine koreografiske arbeid. Hans koreografiske forbilder er blant annet Crystal Pite, Damien Jalet og Ryan Heffington og slik som disse ønsker han å fortelle noe gjennom dansen.

Carl André Johansson har i løpet av sin tid som koreograf og danser mottatt stipend og støtte nasjonalt og regionalt for sitt arbeid og fortsetter å jobbe mot å kunne tilby dans av høy kvalitet som er tilgjengelig for publikum.